FOR BODY, MIND AND SOUL

Henna brows

LLanger resultaat van je geverfde wenkbrauwen ?
Dan is henna de perfecte optie.

Hennah brows
Key4health

Vollere en langere wimpers zonder extensions ?

Henna verft niet alleen de haartjes van de wenkbrauw, maar verft ook de huid mee ! Hierdoor zien je wenkbrauwen er voller en strakker uit. Een henna brow behandeling bestaat uit verschillende onderdelen. Eerst worden je wenkbrauwen goed schoongemaakt en ga ik kijken hoe de haren groeien. Vervolgens teken ik de wenkbrauwen uit op basis van een aantal punten in je gezicht. Daarmee hou ik rekening met de structuur van je gezicht, haargroei en natuurlijk jouw eigen wensen. Vervolgens ga ik je wenkbrauwen threaden/harsen en haal ik eventueel een paar haartjes weg met de pincet om ze perfect te shapen. Mocht het nodig zijn, trim ik de wenkbrauwen ook nog.

Daarna gaan we de kleur kiezen. Dit doe ik altijd in overleg met jou. Na het kiezen van de kleur breng ik de henna aan en is het wachten op de perfecte wenkbrauw ! Als laatste stap style ik ze mooi af zodat de wenkbrauwen op hun allermooist zijn. Henna blijft 5 tot 14 dagen op de huid zitten en tot 6 weken op de haartjes.

Tip: Wanneer je je wenkbrauwen van tevoren scrubt, pakt de henna nog beter en mooier. Het blijft dan ook langer zitten !

Key4health

Waar moet je op letten na een Henna Brows behandeling?

Na de behandeling mogen de wenkbrauwen 24 uur niet nat worden. Ook moet je oppassen met oliën en crèmes. Vermijd de wenkbrauwen om het resultaat zo lang mogelijk mooi te houden. Ook scrubs en peelings zorgen ervoor dat de henna op de huid sneller vervaagd. Hoe minder je er aan zit, hoe langer het resultaat mooi blijft !

Wanneer kun je beter niet voor Henna kiezen ?

  • Bij een hele vette huid. De henna verdwijnt dan heel snel op de huid
  • Als je allergisch of gevoelig bent voor haarverf
  • Wanneer je ooit een allergische reactie hebt gekregen na het zetten van een henna tattoo
  • Als je zwanger bent

Allergiën

Als je je haar nog nooit hebt geverfd, of zeker wil zijn dat je geen allergische reactie krijgt, dan kunnen we een patch test doen. Minimaal 48 uur voor de behandeling kom je even bij de salon langs. We zetten dan een stipje henna om te kijken of je hierop reageert. Reageer je hier niet op, dan kan de behandeling veilig worden uitgevoerd.